betrokkenheid van de buurt

betrokkenheid van de buurt

Kies mee de nieuwe straatnamen!

Er zal een ideeënbus worden geopend voor de naamgeving van de nieuwe straten. Tijdens de verkavelingsaanvraag worden alle suggesties verzameld en mee ingediend met het verkavelingsdossier. Stad Vilvoorde en de cultuurraad nemen deze suggesties mee in beraad. Met de recente actie ‘Meer vrouw op straat’ in het achterhoofd,  worden de nieuwe straten wel vernoemd naar vrouwen?

“We vinden het belangrijk dat de buurtbewoners zich goed voelen bij dit nieuwe project. Daarom geven we hen deze kans om de namen van de straten zelf voor te stellen. Op die manier maken ze echt deel uit van Groenloo. We kijken alvast uit naar hun originele voorstellen.”

 

Timothy Jacob

Projectontwikkelaar, Acasa

Invulling van het nieuwe buurtpark

Het beton op de bedrijfssite verdwijnt en maakt plaats voor groen, waaronder een groot buurtpark. Voor de invulling van dit park wordt een beroep gedaan op de creativiteit van de buurtbewoners. Denk maar aan een speeltuin of barbecuezone.
Eens de vergunning definitief is, wordt een werkgroep opgericht met vrijwilligers en de landschapsarchitect. Geïnteresseerden kunnen zich nu al kandidaat stellen bij Acasa.

Tijdelijke invulling

Tot de start van de bouwwerken blijven er bepaalde ruimtes ter beschikking staan voor projecten die de buurt ondersteunen. Ook mensen met een grote ondernemerszin kunnen bepaalde delen van het gebouw huren. Vandaag hebben groepen zoals turnkring Excelsior en basisschool De Puzzel hier reeds hun tijdelijk onderkomen gevonden. Voor meer informatie kan u steeds terecht bij Acasa.

Made with love by Mark-Up